Свет

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ! Нереди у Европи тек почињу: Ево шта се крије иза свега! ОВО НИЈЕ ДОБРО

Након Сједињених Држава, масовни протести против полицијског безакоња почели су у Великој Британији, Француској и Холандији али то за сада европски мејнстрим медији крију и не извештавају.

Немачки политиколог Александар Рар изразио је мишљење да је у Европи све тек на самом почетку и да тренд организованих протеста постепено расте.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

За разлику од Сједињених Држава, у европским државама насиље од стране полицијских службеника може се изазвати само са стварним немирима, током којих „демонстранти“ разбијају и пљачкају продавнице и пале људе.

У овом случају погрешно је рећи да су такве ситуације искључиво амерички проблем.

Повремено се сличне ствари дешавају и у Европи. Упечатљив пример је наступ „жутих прслука“ у Француској. Сличне ствари су се десиле у Украјини, 2013-2014. У будућности би тренутни протести у САД-у и ЕУ могли довести до понављања украјинског Мајдана, напоменуо је политиколог.

Истовремено, разлози протеста у Сједињеним Државама, као и у неким градовима ЕУ, проузроковани су не толико смрц́у црнца, а као резултат неоправдано бруталних поступака полицајаца, колико тешком економском ситуацијом изазваном пандемијом коронавируса, верује стручњак.

Смрт Џорџа Флојда деловала је само као катализатор. Ништа мању улогу имали су и медији који својим објавама и емисијама терају људе да се придруже протестима.

„Мислим да ће након Британије, Холандије и Француске, следећа тачка у којој ће избити протести бити Италија. Ова земља је највише патила од кризе и међу првима је примила мигранте на својој територији“, рекао је Рар.

Што се тиче Немачке, власти ове европске земље предузимају невиђене мере како би смањиле ниво напетости у друштву. Ипак, ни то није спречило грађане Немачке да спроведу неколико демонстрација. Резимирајући, политиколог је додао да у Европи све тек почиње.

Извор: Webtrubine.rs