Србија

ШОКАНТНО! СНС прави чистку! Ови политичари више нису пожељни у њиховим редовима?

Српска напредна странка, која је 21. јуна остварила никад убедљивији тријумф на парламентарним, покрајинским и локалним изборима, пре краја ове године извршиће „сечу“ свих кадрова који нису оправдали поверење народа

То најављује шеф Извршног одбора СНС Дарко Глишић, који каже да странка неће гледати кроз прсте ниједном функционеру.

– Нећемо окретати главу од бахатог понашања појединих председника општина и градоначелника из редова СНС! Уколико иза њих не буду били добри резултати – нови путеви, водоводна мрежа, обновљене школе, амбуланте, домови здравља, добри услови за привлачење инвеститора, такви ће бити санкционисани одласком са функција. Пре краја године имаћемо први рез и на основу резултата ми ћемо да се захвалимо неким појединцима. Нећемо окретати главу од нерада, то је сигурно – јасно је поручио Глишић.

Он каже да је изборни резултат показао да грађани верују СНС, као и да у будућности очекују још више рада и резултата.

– Грађани су на овим изборима добро проценили све странке које су изашле на изборе, али и оне које нису. Након понављања гласања на 234 бирачка места, углавном због неажурности бирачких одбора, до викенда ћемо имати коначне резултате, који ће бити још прецизнији. Међутим, већ се показало да марљив рад председника Александра Вучића и наше странке даје резултате – оценио је Глишић.

О коалицијама током јула

Глишић каже и да ће СНС о постизборним коалицијама разговарати током јула, када буду објављени коначни резултати избора.

– Током јула ћемо разговарати о могућим коалиционим партнерствима, након што Републичка изборна комисија буде објавила коначне резултате. Ми смо увек показивали интересовање за друге листе, наш интерес је што шири консензус у друштву и држави – истакао је он.

Извор: Информер.рс