Србија

ШОКАНТНО! Србима блокиране платне картице: Ево о чему се ради

Овај систем за плаћање користи велики број људи у Србији који раде за стране компаније као такозвани фриленсери.

Немачка компанија за платне картице „Вајеркард“ пријавила је банкрот после скандала „тешког“ две милијарде долара, када је ухапшен и њен генерални директор. Због банкрота ове компаније, блокиран је и новац корисника из Србије који користе повезане платне системе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ова компанија саопштила је да је отворила поступак банкрота због презадужености, а њен генерални директор и оснивач Маркус Браун ухапшен је претходно због сумње да је лажирао финансијске извештаје.

Ревизор те финансијско-технолошке групе, која је својевремено сматрана звездом немачког технолошког сектора, објавио је да на рачунима фирме недостаје 1,9 милијарди евра.

Због банкрота „Вајеркарда“, у проблему су и корисници у Србији, који имају платне картице повезаних система, као што је „Пајонир“, преноси стартит.рс.

Многима је новац блокиран на рачунима због чињенице да су све картице које су повезане са „Пајонир“ налозима издате од стране компаније „Вајеркард“.

​„Пајонир“ је саопштио како верује да је „новац који се налази код процесора картица одговарајуће заштићен и да је замрзавање привремено. Сва средства преко максималног износ средстава на вашој картици су под контролом Пајонира и као такви нису под утицајем привременог замрзавања активности“ који је уследио одлуком британске регулаторне агенције због банкрота немачке компаније.

Иначе, овај систем за плаћање користи велики број људи у Србији који раде за стране компаније као такозвани фриленсери.

Извор: Еспресо.рс/rs.sputniknews.com