Свет

СТИГЛО СТРАВИЧНО УПОЗОРЕЊЕ! Након корона вируса прети нам повратак болести од које сви стрепе: Четворо људи преминуло

На северу земље избила епидемија еболе

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Здравствене власти Конга саопштиле су да је на северу земље избила епидемија еболе и да су од до сада регистрованих шест случајева преминуле четири особе, саопштила је Светска здравствена организација.

Истиче се да се ради о потенцијално великој опасности, јер се Конго већ бори са тренутно највећом светском епидемијом малих богиња, као и са пандемијом корона вируса.

Влада Конга се спремала да прогласи крај епидемије еболе на истоку земље, где су од августа 2018. године од те болести преминуле најмање 2.243 особе.

Мистар здравства Конга Етени Лонгондо рекао је да су четири особе преминуле 18. маја, али су тек јуче стигли резултати тестирања који су потврдили да се ради о еболи.

Ово јe 11. епидемија еболе откако се та болест појавила у Конгу 1976. године. Претходна епидемија пре две године однела је 33 живота, јер је веома брзо стављена под контролу.

У седам од 25 покрајина Конга регистровано је више од 3.000 оболелих од корона вируса, а до сада су од те болести преминуле 72 особе.

Највећи проблем, међутим, Конго има са епидемијом малих богиња која је избила прошле године и још се не смирује. Оболело је 369.520 људи, а умрло је 6.779 особа.

 

Извор:  Srbijadanas.rs/Independent