Србија

СТИГЛО УПОЗОРЕЊЕ! Невреме које је погодило Београд данас стиже у целу Србију! Ево шта нас очекује

Фото: Твитер принтскрин

Невреме је јуче погодило Србију, а метеоролози и данас упозоравају на нестабилно време с пљусковима и грмљавином у току дана, а локално се очекују град и велике количине падавина, од 20 до 30 мм за кратак временски период, понегде и више.

– Пред нама је и данас веома нестабилан дан. Након сувог преподнева, после подне нестабилна атмосфера ствараће нове грмљавинске системе и процесе, уз пљускове са грмљавином, понегде и уз грмљавинске олује и непогоде. Поново је могућ синоћни сценарио и то не само у Београду, већ локално и у осталим пределима Србије, понегде и уз појаву града – каже метеролог Ђорђе Ђурић и додаје:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Висинска струјања и данас ће бити и веома слаба, тако да ће кумулонимбуси натапати иста подручја више сати и из тог разлога у свега сат, два може пасти 20 до 40 мм, локално и преко 50 мм кише по квадратном метру. Такве падавине су екстремно обилне у веома кратком временском интервалу. Оне не могу да излију веће и средње, па ни мање реке, али могу да доведу до стварања бујучних токова и до тога да канализација не прихвати огромну количину воде, па се стрме улице претворе у бујичне токове, а нижи делови нађу под водом.

Према најавама РХМЗ, и сутра ће бити променљиво облачно, местимично са кишом или пљусковима са грмљавином.

Само ће ујутро и већи део пре поднева на југу и истоку бити углавном суво. Ветар углавном слаб, западни и југозападни.

Јутарња температура од 12 до 17, највиса дневна од 24 до 28 степени. И у Београду променљиво облачно, повремено са кишом или пљусковима са грмљавином.

Ветар углавном слаб, западни и југозападни. Јутарња температура око 16, највиса дневна око 25 степени.

До 17. јуна очекује се променљиво облачно, топло и нестабилно са честом појавом кише, локалних пљускова и грмљавине.

Само ће за дане викенда у већини места преовлађивати сунчано уз појаву краткотрајних пљускова са грмљавином после подне и увече.

Извор: Информер.рс