Србија

СТИГЛО УПОЗОРЕЊЕ! Прави временски ролеркостер! Ево какво нас лето очекује, ово вам се неће свидети

Начекаћемо се на дане без кише.

И наредних дана у Србији ће бити нестабилно, топло и спарно време, уз честе пљускове праћене непогодама, нарочито у поподневним и вечерњим сатима. Метеоролози кажу да су до 18. јуна могуће нове велике кише широм Србије, а од 25. јуна очекује се суво и спарно време. Право летње време, без много падавина, стиже нам од средине следећег месеца.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Метеоролог Републичког хидрометеоролошког завода Недељко Тодоровић истиче да ћемо се на неколико везаних дана без падавина баш начекати.

– Локални пљускови и грмљевинске непогоде нису неочекивани за јун и јул у Србији, само су некад учесталији, као ове године. Њих ће до краја јуна бити доста, као и у првој половини јула. Штавише, готово свакодневно ћемо имати пљускове, само је питање који ће део земље погодити. То не значи да ће сваки град или место у Србији сваки дан бити на удару кише и олуја. Али може се рећи да ће до 15. јуча бити више дана са пљусковима и олујним непогодама него сувих и ведрих – каже Недељко Тодоровић.

Он наглашава да ће, упркос кишама, температура расти и кретати се око 25-26 степени.

– Крајем месеца температура ће прелазити и 30 степени. Од средине наредног месеца, према прелиминарним показатељима, очекује се температуре и до два степена више од просека за Србију. Према прогнози, чека нас од 30 до 55 тропских дана, када ће температуре данима бити више од 30 степени – каже метеоролог и додаје:

– Од средине јула биће топло и сушно, али неће ово лето ући свакако у историју као најтоплије – каже Тодоровић.

Извор: Srbijadanas.com/Информер.рс