Србија

СУТРА ЈЕ КЉУЧАН ДАН ЗА СРБИЈУ, УВОДЕ СЕ НОВЕ МЕРЕ: Да ли нас опет чека ванредно стање?

Очекују се крупне одлуке у понедељак, нова радна времена, питање ванредне ситуације у Београду, већина штаба против предлога Предрага Кона.

Кризни штаб за борбу против корона вируса одржаће сутра седницу, чини се, одлучујућу у тренутку када ЦОВИД 19 већ неколико дана пише троцифрене бројке нових оболелих у Србији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На сутрашњем заседању наћи ће се неколико кључних мера које ће важити за Београд, у којем је данима две трећине нових оболелих, и друге градове у којима расте број заражених.

Оно што је сигурно јесте да ће се ограничити рад клубова, сплавова, кафића и ресторана, разматраће се поново затварање или ограничавање рада вртића, матуре и рекреативне ће највероватније бити забрањене а упитан је и почетак школске године у септембру.

Оно што је сигурно јесте да ванредно стање и карантин сигурно неће бити уведени, а биће разматрано увођење ванредне ситуације у Београду.

Како су медији пренели, очекује се да се сутра у вези са новим мерама обрати и председник Србије Александар Вучић.

Иначе члан Кризног штаба, који је објаснио, додатне мере се морају предузимати јер је корона вирус сада више шири у односу на март и април.

– Односно, ако је тада једна позитивна особа преносила заразу на две до четири, сада једна особа зарази 10. Иначе, није смртоноснији или агресивнији у односу на тај период. Али, пошто су преносиоци сада, углавном, млади, зато на неки начин морамо да утичемо на њихово кретање а то ћемо покушати да учинимо тако што ћемо да ограничимо рад клубова и сплавова, они неће радити после 23 сата, као и кафића и ресторана, који ће морати да затворе своја врата у 19 или 20 сати – каже извор.

Извор: Телеграф