Спорт

ТЕНИСКИ СВЕТ У ШОКУ! Федерер мора хитно на операцију: Црне слутње су се обистиниле

Ово нико није очекивао.

Швајцарски тенисер Роџер Федерер објавио је да је био приморан да се подвгне још једној хируршкој интервенцији. Наиме, један од најбољих играча у историји је неочекивано оперисао десно колено крајем фебруара, због чега је требало да пропусти целу сезону на шљаци и врати се на трави. Нова операција долази такође напрасно, само неколико дана након што је његов тренер Северин Лути објавио да опоравак не иде како је очекивано.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Драги навијачи, надам се да сте безбедни и здрави. Пре неколико недеља сам направио корак уназад везан за мој опоравак, тако да сам морао да одем на још једну брзинску артроскопску процедуру на свом десном колену. Сада, као што је био случај и пред почетак сезоне 2017, планирам да одвојим потребно време како бих био 100 одсто спреман да играм на највишем нивоу. Недостајаће ми навијачи и Тур, али жељно ишчекујем да видим све назад на Туру на почетку сезоне 2021. године. Све најбоље, Роџер – написао је Федерер на свом Твитер профилу.

Швајцарац, тренутно четврти тенисер планете, овим је и потврдио да се сигурно неће такмичити током 2020. године, уколико то уопште буде могуће.

Федерер је током ове године одиграо само један званичан турнир – Аустралијан опен, где је испао у полуфиналу од Новака Ђоковића.

Извор: Srbijadanas.com