Србија

УХВАЋЕНО ЧУДОВИШТЕ ИЗ ЈУЖНЕ МОРАВЕ: Мештани у страху да кроче у РЕКУ !

Борба није била лака.

Горан Стоиљковић звани Муса, риболовац из села Стубал код Владичиног Хана, одувек је желео да у Јужној Морави упеца сома капиталца, а та жеља му се после много година бављења риболовом испунила почетком овог месеца.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Када је кренуо на пецање, није ни могао да наслути какав га улов тамо чека, међутим, када је забацио удицу, за веома кратко време осетио је да се нешто велико закачило за њу.

У први мах је помислио да је реч о неком предмету који су неки неодговорни грађани бацили у Мораву, али када је повукао јаче удицу ка себи приметио је огроман реп рибе како ландара на површини воде. Тада је схватио да је уловио сома капиталца и почео зналачки да повлачи уловљену рибу ка себи која се жестоко отимала.

Мусина борба са рибом трајала је пуна два сата, а када ју је напокон извукао на обалу није могао да верује коликог сома је уловио у Морави, остао је готово без даха када је кантар показао да уловљени капиталац тежи 47 килограма.

Муса процењује да је сом стар преко 20 година и да га је облачно време измамило дању у лов када је и налетео на његову удицу.

Многи мештани села Стубал дошли су лично да измере улов свог комшије Мусе, а када су се својим очима уверили шта је овај страстан риболовац извукао из Мораве многи су рекли да се више неће усудити да босим ногама загазе у њу.

Извор: Ало.рс