Свет

УЖАС! Настао је колапс гиганта! Затварају се све продавнице!

Компанија Мајкрософт је своју прву продавницу отворила 2009. године, надајући се да ће привући купце на исти начин као што је то чинио њихов ривал Епл.

Од тада је отворено више од стотину продавница у Сједињеним Државама и 10 широм света. Међутим, они нису уживали исту популарност као компанија Стива Џобса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мајкрософт је рекао да ће трајно затворити све своје малопродајне продавнице широм света, остављајући само четири локације у Њујорку, Лондону, Сиднеју и Редмонду, за које компанија наводи да ће бити „преуређене“.

„Наша продаја је нарасла на интернету јер је наш портфолио производа еволуирао у великој мери у дигиталне понуде, а наш талентовани тим је доказао успех у пружању услуга купцима изван било које физичке локације. Захвални смо купцима и веселимо се што ћемо наставити да их сервисирамо на мрежи и са нашим тимом за малопродају на Мајкрософт локацијама компаније“, изјавио је у изјави потпредседник корпорације Дејвид Портер.

Компанија је рекла да ће особљу које тренутно ради у малопродајним објектима понудити нова радна места и „служити потрошачима, малим предузећима, образовању и пословним купцима, истовремено градећи низ талената са преносивим вештинама“.

Мајкрософт је првобитно планирао овај потез за следећу годину, али процес је убрзала пандемија коронавируса.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Ало.рс