Србија

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ! Остало вам је још само 36 сати! Пријавите се, да бисте добили новац

Из ресорног министарства су поручили да грађани немају разлога за бригу

Грађани Србије који се још увек нису пријавили за једнократну новчану помоћ од 100 евра, имају рок до петка, 5. јуна у поноћ, да то учине. Како су нам потврдили у Министарству финансија, новац ће свима који се пријаве последњег дана бити на рачунима најкасније у понедељак, 8. јуна. Онима који се пријаве до петка, биће најкасније исплаћен 5. јуна.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Све што је потребно, јесте да се особа приликом пријаве, било онлајн путем или телефонски, изјасни у којој банци жели да подигне својих 11.759 динара. Грађани који немају рачун у банци не би требало да брину, јер ће им бити отворен наменски рачун који ће одмах по подизању новца бити угашен, без икаквих трошкова.

Једна од недоумица претходних дана била је и да ли постоји временско ограничење за подизање новца. Из министарства су појаснили да не постоји рок до када новац мора да се подигне. Такође, не постоји начин ни да држава тај новац повуче, тако да га грађани могу подићи када они буду желели.

Како се пријавити

Грађани приликом пријаве остављају свој јединствени матични број (ЈМБГ), број личне карте и банку у којој имају отворен рачун или у којој желе да им буде отворен наменски рачун. Пријављивање и онлајн и телефоном је врло једноставно и траје мање од минута.

Како проверити да ли је пријава у реду

Ако при провери статуса пријаве за 100 евра грађанин добије поруку да је све у реду са пријавом, то значи да су унети подаци прошли неопходне валидације и да физичко лице задовољава услове.

Грађани који нису обавештени од банке да им је уплата легла на рачун лако могу да провере да ли је све у реду. Потребно је да посете сајт: https://idp.trezor.gov.rs/, где постоји опција „Провера статуса пријаве“. Када упишете своје податке, ЈМБГ и број личне карте, добићете обавештење да ли вас новац очекује или не.

Како су нам рекли у Министарству финансија, за новчану помоћ пријавило се око 4,2 милиона грађана. Према првобитним званичним најавама право на исплату 100 евра има око 5,5 милиона људи.

Из ресорног министарства су поручили да грађани немају разлога за бригу, јер ће сви који су испунили услове добити новац од државе. Како су појаснили, редослед исплате не зависи од датума пријаве, већ Управа за трезор свакога дана исплаћује средства одређеном броју банака, за одређени број њихових клијената.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Еспресо.рс / Блиц