Србија

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ! Ево када нове мере ступају на снагу! Ово морате знати!

На подручју града Београда од сутра, од шест сати ујутру, биће обавезно ношење маски, не само у превозу, већ у свим затвореним просторима, као и физичка дистанца од најмање једног метра, одлучио је Кризни штаб, саопштила је заменица директора института Батут Дарија Кисић Тепавчевић.

„То не морају да буду хирушке маске, већ могу и памучне које сами шијемо, било која механичка заштита. Апелујемо да се користе и друге мере превенције , а то је физичка дистанца од најмање једног метра, као и редовно прање руку“, додала је Кисић Тепавчевић после састанка Кризног штаба.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она је рекла да су те мере донете због пораста броја заражених претходних дана.

На питање да ли ће неко контролисати поштовање мера и да ли ће бити санкција за оне који их се не придржавају, Кисић Тепавчевић је рекла да, за сада, нису планиране било какве санкције, али да се и казнене мере могу очекивати, уколико мере заштите не буду широко прихваћене и поштоване.

По питању студентске популације, она је рекла да се нада да ће студенти поштовати стриктне препоруке које су дате.

„Још једном апелујемо на стриктно придржавање мера, пре свега ношење маски у затвореним просторима као главну меру, јер колико год да није лагодно, тиме спашавмо живот“, поручила је Кисић Тепавчевић.

Она је додала да о ограничавању рада угоститељских објеката одлука није донета, али да стоји да мора да се испоштује мера да све време у затвореном простору мора да се носи маска.

Извор: Тањуг