Србија

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ! Ево шта ће се десити са оним грађанима који нису добили 100 евра!

Фото: Pixabay.com

Реч је о 4.325.500 грађана пријављених за новчану помоћ од 100 евра због кризе коју је проузроковала епидемија корона вируса у Србији.

Из министарства финансија објавили су данас коначне бројке везане за исплату државне помоћи грађанима од 100 евра.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ово је коначан број пријављених градјана закључно са јучерашњим даном. Када се узми у обзир и примаоци пензија и корисници новчане социјалне помоћи, којих је око 1,9 милиона, долазимо до скоро 6,2 милиона грађана који су добили једнократну новчану помоћ од 100 евра. То најбоље говори о оправданости ове мере, али и показује грађанима да испуњавамо оно што обећамо – речено је из министарства.

Наиме, реч је о 4.325.500 грађана пријављених за новчану помоћ од 100 евра због кризе коју је проузроковала епидемија корона вируса у Србији.

У понедељак ће бити исплаћени грађани који су се јуче пријавили, а након тог дана биће решаване и преостале рекламације, којих је веома мало, али које су важне како би сви грађни који имају право, ову новчану помоћ и добили – саопштили су из министарства.

Подсећања ради, могућност грађана да се пријаве за једнократну државну помоћ од 100 евра завршена је у поноћ.

За примање жалби и процесуирање досадашњих пријава и наредних недеља ће бити доступни кол-центар и интернет-страница Управе за трезор. Уведена је и посебна опција за проверу у којој банци је уплаћен новац, јер је то питање мучило многе грађане.

Међу пензионерима и другим пунолетним грађанима који испуњавају све услове за ову помоћ, има и оних који нису добили новац. Надлежни кажу да треба да пријаве проблем, или путем портала Управе за трезор или позивањем кол-центра. Наглашавају да сви који су већ оставили податке буду стрпљиви, јер ће добити одговор.

– И пензионери и остали могу да оставе рекламацију преко кол-центра 0800 101 100 или на порталу idp.trezor.gov.rs користећи опцију „пријави проблем“ – кажу у Министартсву финансија.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Srbijadanas.com