Србија

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ГРАЂАНЕ! Шта је држављанима Србије потребно за путовање по региону?

Држављани Србије од данас могу безусловно да путују у Босну и Херцеговину.

Савет министара БиХ је прошле седмице одлучио да отвори границе са свим суседним земљама, Србијом, Хрватском и Црном Гором.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

За држављане других земаља за улазак у БиХ је потребан негативан тест на коронавирус не старији од 48 сати.

Савет министара БиХ је ову одлуку донео због побољшања епидемиолошке ситуације у региону.

Данас се отварају аеродроми у БиХ. Аеродроми у Сарајеву, Тузли и Мостару се отварају за међудржавни саобраћај уз поштовање одређеног режима.

Црна Гора је од поноћи отворила границу са Србијом, чији држављани ће од данас у ту државу моћи да уђу само са негативним ПЦР тестом, не старијим од 72 сата или двонедељним карантином.

Према Србији су отворени гранични прелази: Ранче – Јабука, на путном правцу Пљевља – Пријепоље, Вуче – Годово на путном правцу Рожаје – Тутин и Чемерно на путном правцу Пљевља – Прибој.

Према последњим информацијама НКТ-а, у Црну Гору, без карантина и изолације, моћи ће становници 131 земље, међу којима су и Хрватска, Албанија, Босна и Херцеговина и тзв. Косово.

Хрватски премијер Андреј Пленковић најавио је још 28. маја отварање границе за туристе из 10 земаља, а иако је најављено да ће се листа проширивати у складу са ситуацијом, међу државама за које је хрватска граница отворена још нема Србије.

Од данас је отворена и граница са Бугарском.

Извор: Б92, ТАЊУГ