Србија

ВЕЛИКА ТУГА У СРБИЈИ! Преминуо Миодраг Максимовић!

Дугогодишњи председник Заједнице судија и контролора Рукометног савеза Србије (РСС) Миодраг Максимовић Макса преминуо је после дуге и тешке болести у 76. години живота.

У младим данима је био врстан голман Младог радника из Пожаревца, а после играчке каријере постао је успешни и признати рукометни судија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Делио је правду на прволигашким рукометним теренима широм Југославије, у пару са Миодрагом Грујићем, Бошком Бањеглавим, Андријом Бањанином, Иваном Аливојводићем, Тулиом Дековићем, Ненадом Бановићем и Браниславом Кристићем, те је више пута проглашаван за најбољег судију. Такође је више пута делио правду у финалима плеј-офа и националног Купа. Био је и члан Управног одбора Рукометног савеза Југославије.

По окончању судијске каријере постао је комесар за судијска питања Прве савезне лиге (највиши степен такмичења), те је под његовим надзором и уз велико залагање и посвећеност изникло више успешних судијских парова, од којих неки и данас успешно суде.

Био је први председник националне судијске организације и национални шеф судија, дуго година изузетно успешан на челу Заједнице судија и контролора Рукометног савеза Србије, селектујући осим стручног судијског кадра и спортске раднике, где су безмало сви садашњи чланови стручно судијских органа у Србији стасали под његовим окриљем.

Време и место сахране биће накнадно објављено.

 

Извор: Блиц.рс