Србија

ВЕЛИКА ТУГА ЗА СРПСКИ СПОРТ! Преминуо легендарни одбојкаш и тренер

Од Велибора Зрнића су се опростиле његове некадашње играчице, одбојкашице Комете

Велибор Зрнић, некадашњи одбојкаш, тренер и дугогодишњи одбојкашки радник, преминуо је у суботу у Београду у 77. години.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Играчку каријеру је започео у београдском Поштару, тадашњем члану Друге савезне лиге, а наставио и завршио у Железничару.

Цео живот је посветио одбојци, па је после играчке каријере почео тренерску, да би 1994. основао ОК Комете, где је био и председник, али и тренер.

Од Велибора Зрнића су се опростиле његове некадашње играчице, одбојкашице Комете:

– Драги наш Вељо, не постоје речи којима се може описати туга због твог одласка. Оставио си нас изненада и никада нећемо успети да ти узвратимо љубављу и пажњом којима си сваког од нас обасипао. Бескрајну празнину у нашим срцима испуњаваће сећање на тебе. Сврху свог постојања пронашао си у одбојци. Откривао си њену лепоту и тако су се родиле и твоје „Комете“, са жељом да свако дете може негде да игра, чак и када није врхунски таленат. Ту си генерације младих учио и спортским и животним вредностима. Ти ниси био само тренер. Био си путоказ кроз победе и поразе, кроз сузе и радости, кроз успоне и падове. Био си подршка сваком младом бићу на путу ка циљу.

Вељо, памтићемо те по енергији коју си ширио, по посветама у твојим књигама, по музици која си постао. Претворио си се у најлепши звук, који ће одзвањати у нашим мислима и у најсветлију комету чија се светлост никада неће угасити. Толико ти дугујемо! Почивај у миру. – стоји у некрологу некадашњих одбојкашица “Комете”.

Велибор Зрнић ће бити сахрањен данас (уторак, 30. јун) у 14.30 часова на Новом гробљу у Београду. Опело ће почети у 14.00 часова.

Извор: Еспресо.рс