Србија

ВЕСТИ НИСУ ДОБРЕ! Ево какво нас време чека до краја јуна: Ово вам се уопште неће свидети

Фото: Pixabay

У целој Србији ће наредних пет дана бити тмурно време са честом кишом, пљусковима и грмљавином, најављују метеоролози

Према њиховим речима, биће и хладније него што смо навикли да буде почетком јуна, а први топлији и сунчан дан без падавина очекује нас тек у четвртак, 4. јуна. Правог лета неће бити пре краја јуна. Тек око 28. можемо очекивати суво и топло време са температурама вишим од 28 степени.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наредних пет дана температуре ће бити између 16 и 20 степени Целзијуса. Време какво смо имали претходних дана наставиће се све до средине следеће недеље. Киша, пљускови и грмљавина обележиће дане испред нас, а пљускови се углавном очекују средином дана и после подне. Уз то, дуваће јак северозападни ветар, а максимална мерења у већини места неће прелазити 20 степени. Једино се у недељу у северним и централним пределима наше земље очекује суво време, али ће за то време у свим другим крајевима Србије падати киша.

Метеоролог Републичког хидрометеоролошког завода Слободан Совиљ каже да ће због велике количине кише која ће пасти на снази бити жути метео-аларм.

– Пашће више десетина литара кише по метру квадратном за јако кратко време, а биће и јака грмљавина. Због тога ће на снази бити жути метео-аларм, што значи да време може бити опасно. Предах од кише и лепо време задржаће се и у идући петак, суботу и недељу с температурама од 25 степени. Ипак, није искључено да ће краткотрајних киша и пљускова бити и тада, али доста ретко – напомиње Совиљ и додаје:

– Јасно је да ће кишни дани обележити сам почетак јуна. Све у свему, јун ће бити топао, а број дана током којих ће падати киша процењује се на максимално 12 – истиче Совиљ.

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Информер.рс/ТВ Пинк