Србија

ВУЧИЋ БРУТАЛНО ИСКРЕН! Ево шта ће се десити са Косовом: „ЗА НАС ТУ НЕМА СРЕЋНОГ РЕШЕЊА“

Председник Србије Александар Вучић гостује данас од 10 часова у јутарњем програму ТВ Прве.

Питање Косова и Метохије, када се наставља дијалог?

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Очекујем одмах после избора Мирослава Лајчака у Београду и Приштини, са свима који се интересују за решавање питања Косова и Метохије, за нас ту нема срећног решења. Како год да буде ми не можемо бити задовољни. Не мислим да би лагањем људи могао нешто да постигнем. Шта да радим, да их лажем, да добијемо излаз код Валоне, или да ће у Качанику са одушевљењем да поздраве победу наше репрезентације.

– Не заборавите шта је било 99′ године, Прве и Друге Призренске лиге, „Бали комбитар“, оснивање фашистичких група албанских балиста, сетимо се свега тога. Само треба да имамо у виду шта смо то све наследили. Па да вратимо Косово на преговарачки сто. Америка, Немачка, Француска неће променити мишљење – истакао је Вучић.

– Морамо видети колико је неповољна ситуација по нас на Косову, морамо да се боримо уз чудне околности. То нису лаке ствари. Нико не мисли о Косову, сви би прво да Вучић скине Косово са дневног реда, а онда да они скину Вучића – рекао је председник Србије.

– Да ли ћете преживети политички Косово?

– Најважније је шта ћемо са Косовом и Метохијом, још важније шта ћемо са нашим народом тамо. Они који су кибицери и критизери, то могу бити сви, то је лако. Да бар нешто од тога нисмо успели да стабилизујемо. У последњих десет година много мање имамо инцидената. Ми смо знали како да чувамо наше националне интересе. Неки људи су уништили све наше шансе на Косову и Метохији. Да не сваљујемо све на Милошевића, под Брозовим режимом је много тога било већ изгубљено, наши људи су неодговорно продавали имања – рекао је председник Србије.

Вучић је нагласио да је Србија све снажнија, да је Војска Србије доста напредовала технички и да је модернизован, али да то не значи да треба да ратујемо са целим светом, већ да будемо спремни да Србију бранимо.

– Србија коју градимо, више нико не може да сруши. Почињемо изградњу аутопута, према Грачаници. До Ниша ће моћи да дођу за сат времена. Изградили смо све до Преева, све до бугарске границе, Милош Велики, кренуо Моравски коридор да се гради, пробијена је цев код Чортановаца на Дунаву. То су резултати, веће плате и пензије – истакао је председник Србије.

– Резултате нећете моћи да промените. Плата ће бити 900 евра ако успемо да задржимо стабилност у земљи – рекао је Вучић.

 

Извор: Ало.рс/Прва