Србија

ЗАПАД ПОБЕСНЕО! Ево шта је Вучић рекао за Русију! Ово је изненадило многе

Вучић је тако одговорио на питање како види то именовање, какву поруку Русија тиме шаље и како би реаговала ако би Београд, по некој паралели, именовао, на пример, Бојана Костреша за шефа канцеларије за сарадњу са Москвом.

Русија је нама изразито пријатељска земља и то не може да промени нико од неодговорних политичара из Србије, нити било ко други, поручио је данас председник Србије Александар Вучић, поводом могућег именовања на важну позицију Јевгенија Примакова, иначе блиског делу опозиције око Савеза за Србију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетио је да је Русија најмање 20 пута већа од Србије, да има своју независну владу, председника, који има огроман утицај и углед.

– Они воде рачуна о својим интересима и доносе одлуке у складу с тим. Немам ништа против било кога. Видео сам реакцију амбасадора Руске Федерација и хвала на коректности, нагласио је Вучић.

Истакао је да је право Русије на свој избор, као што ми не дозвољама да било ко утиче на то кога ћемо да постављамо на неке функције.

– Било би некоректно и потпуно сумануто да утичемо на њхове одлуке, нагласио је Вучић.

Ссто се тиче паралеле с хипотетичким именовањем Костреша на место шефа Канцеларије за сарадњу с Русијом, одговорио је да то, поред осталог, није реално:

– Примаков је из Јединсвене Русије, а Костреш не чини ми се да је у овом тренутку близу власти, ни он ни његова партија, нагласио је он.

Извор: Курир.рс/Тањуг