Србија

БРАНИМИР НЕСТОРОВИЋ ШОКИРАО СРБИЈУ: Требало би истражити од чега је умрло 17 људи за 48 сати!

Ми сада нисмо у озбиљној ситуацији, али јесте интересантно да је умрло 17 људи за 48 сати. Требало би да Министарство здравља оформи групу и анализира шта се десило. Ми и Северна Македонија имамо пораст броја оболелих и заражених, то је очекивано, људи су били затворени два месеца и сада се заражавају. Мене 200 и нешто случајева дневно не потреса, али није јасно зашто имамо повећан број мртвих – рекао је др Несторовић.

– Патолози и Министарство здравља би требало тиме да се позабаве, од чега су умрли ти људи, сада је већ време да то анализирамо – рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Људима је дозлогрдила прича о крају епидемије, крај је врло близу, јун није био јун него новембар. Ове садашње бројке, они се нису инфицирали сад него пре 10 дана кад је било хладно. Тврдње да висока температура убија вирус ћемо видети тек за десетак дана. Сад је опасност друге природе, ако све болнице претворимо у ковид имаћемо друге болеснике, који морају да се лече, већ три месеца људи нису ишли код лекара, да чекају малигни болесници толико дуго. Ми морамо да сачувамо здравствени систем да он може да лечи и друге људе – сматра др Несторовић.

У Србији сваки дан око 80 људи премине, ако занемаримо корону, што од коронарних болести, што од малигних, у несрећама, подсетио је Несторовић.

Несторовић је навео да чим неко почне да кашље и отежано дише одмах треба да се јави лекару.

– Мислим да сада већи број људи треба да се лечи од куће. Ако сте до седмог дана прошли без запаљења плућа, онда сте прошли најгоре и можете код куће да се лечите. И то високим дозама витамина Ц и цинка. Немојте да на своју руку узимате хемомицин. Мене зове по 500 људи дневно да ме пита шта да ради и како да се лечи – објаснио је Несторовић.

Извесно је да ће они који су били на респиратору имати последице. Остаје питање кардиваскуларних проблема, јетре, питање тестиса, јер постоји ефекат на тестисе. Звучи страшно, али није, сматра доктор.

Тест на антитела није много поуздан, немојте да се секирате, ако их немате. Изгледа да контакт са децом доводи до стварања имунитета. У Италији је преминуо само један педијатар у претходном периоду, али он је био стар,имао је више од 70 година.

– Свака епидемија се заврши, а мени ова делује као потпуно нова – каже Несторовић.

Извор: Телеграф.рс