Србија

БРНАБИЋ: Погрешили смо, сви су грешили! Нисам ја предвиђала…

Фото: Јутјуб

Премијерка Ана Брнабић је одговарајући на питања новинара рекла „да није тачно сигурна како су новинари схватили да је кривица сваљена на грађане“.

– Ја нисам ниједан једини пут кривицу свалила на грађане. Ја када сам причала да нисмо довољно дисциплиновани увек сам кретала од себе. Мере превенције ношења маске нисам озбиљно схватила. Само кажем да у једном тренутку људима морамо да кажемо: људи морамо да носимо маске. Овај пут се трудимо да немамо репресивне мере јер ће вирус остати са нама. Сваки пут ако имамо рестриктивне мере ћемо имати пад па пик, па пад па пик и ми морамо да се научимо да живимо са тим – казала је она.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ана Брнабић је нагласила да репресија није начин да живимо и радимо, те да треба да учимо другачије да живимо.

– Да, погрешили смо. Сви су грешили зато што је нови вирус о којем се не зна много. Али нисам сигурна да могу да преузмем ту одговорност. Није Ана Брнабић предвиђала затишје на лето, то су сви предвиђали. И ок, није се десило и идемо даље, боримо се са овим – нагласила је она и додала да је кривица на вирусу.

Она је објаснила да се нису виделе велике бројке после дербија, те да се зато није јављала тим поводом.

– Како мислите да имамо 12 смртних случајева и четири на респиратору? Радићемо и ми ревизију бројева и она се ради после сваке овакве ситуације. Да смо хтели нешто да кријемо не бисмо имали конференцију и дигитализовала бих здравствени систем – додала је.

Много се причало и о бројевима…

– Наравно да вам се некада не слажу бројеви. Сада имате загушење. Због тога гледамо све остале параметре – закључила је Брнабић и додала да поверење покушавају да сруше од марта.

Она је рекла и да би свакако у свој експозе ставила пре дигитализацију здравства пре него просвете да је знала да ће се ово десити.

– Можемо овако да седимо седам сати да кажем све изазове и тешкоће. Немамо шта да кријемо. И загушење ћемо да решимо новим тестовима и новом лабораторијом Ватрено око – додала је она.

Извор: Блиц

Ознаке