Србија

БРНАБИЋ СЕ ОБРАТИЛА НАРОДУ! Србија је издржала још један удар

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да је епидемиолошка ситуација у целој земљи и даље изузетно нестабилна и неповољна, али да је Србија издржала још један удар корона вируса, те поручила да верује да ће цело друштво из овог таласа епидемије изаћи јаче него из првог.

„Мислим да ћемо из овога изаћи јачи него у мају, јер тада људи нису видели корону каква је била свуда у свету и нисмо мислили да је то таква опасност. Сада смо научили да се боримо као друштво и појединци“, рекла је Брнабић за Пинк.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Брнабић наводи да је најкомплекснија ситуација била у Београду, где је био највећи број заражених данима и недељама, а да се сада види јасан тренд опадања, што ипак не иде онако брзо као што се надала.

„Идемо у стабилизацију у целој Србији, али је ситуација и даље изузетно нестабилна и неповољна. Морамо сви заједно да наставимо стриктно да поштујемо све мере, јер корона вирус не прашта грешке“, казала је.

Брнабић: Разумем фрустрацију лекара, али дајте боље предлоге

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да разуме фрустрацију медицинских радника који су потписали петицију за смену Кризног штаба, јер је свесна да су под великим притиском и да се већ шест месеци боре против корона вируса, али и позвала да у борби против те болести будемо уједињени.

Гостујући на ТВ Пинк, Брнабић је навела и да у писму те групе лекара, које су послала Влади Србије, није прочитала ниједан нови предлог у борби против короне, већ су позвали грађане на поштовање епидемиолошких мера Кризног штаба, чију, наводи, смену траже.

„Разумем сву фрустрацију због кризе коју је вирус корона изазвао, посебно медицинских радника, не само код нас, већ и свуда у свету, јер се они шест месеци боре са овим. Разумем и петицију, јер је здравствени систем због притиска на ивици колапса, али покажите ми систем у свету који ние на ивици колапса“, упитала је Брнабић.

Ипак, истиче, српски здравствени систем је остао на ногама и издржао и овај удар вируса.

„Сигурна сам да ћемо ово победити, овај пут као друштво. Прошли пут је била победа кризног штаба и државе, а сад ћемо као друштво и сваки појединац ће ући у јесен јачи и спремнији“, рекла је Брнабић.

Каже да је у марту и априлу држава била „мама и тата“ и говорила грађанима шта могу да раде и када могу да излазе, али да су сада грађани научили да се чувају сами.

Како додаје, држава је ту да обезбеди подршку медицинском систему, што и чини.

Извор: Курир.рс/Тањуг