Србија

БРОЈ СВЕ ВИШЕ РАСТЕ: Хитну смену Кризног штаба сада тражи 1.539 лекара

Број лекара који захтевају хитну смену Кризног штаба у борби против вируса ковид 19 порастао је на 1.539. Они су својим потписима подржали колеге окупљене у групи „Уједињени против ковида“.

Ова група доктора је у отвореном писму упућеном Влади Србије и осталим надлежним институцијама навела да се Србија нашла у јавно-здравственој катастрофи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На почетку писмо је потписало око 350 лекара, да би за три дана тај број био 1.539.

На овом линку можете видети ко је од лекара потписао петицију.

Лекари који су својим потписима стали иза отвореног писма захтевају и да се формира нови Кризни штаб, да се истраже наводи о заташкавању података, као и да се “стане на пут застрашивању и политизацији који нарушавају лично достојанство здравствених радника”.

Подсетимо, прво је др Дарија Кисић Тепавчевић, чланица Кризног штаба изјавила да на списку лекара нема компетентних за заразне болести, а онда је јуче министар здравља Златибор Лончар на конференцији за медије рекао за отворено писмо лекара да је реч о политици, а не о струци, наводећи да су потписници људи из странака, неки и који раде у иностранству.

Председник Србије Александар Вучић синоћ је отишао корак даље па је рекао како је у питању “иживљавање над најбољима од нас” и да од доктора Предрага Кона и докторке Дарије Кисић Тепавчевић не зна боље.

Извор: Нова