Србија

БУКНУЛО НОВО ЖАРИШТЕ КОРОНЕ: Хитно проглашена ванредна ситуација

На територији града Бора проглашена је данас ванредна ситуација, на основу предлога Стручно-оперативног тима Штаба за ванредне ситуације и Завода за јавно здравље „Тимок“, због неповољне и несигурне епидемилошке ситуације с обзиром да је тренутно 24 особа позитивно на Цовид-19. У претходном периоду три пацијента су излечена.

– Ситуација у Бору је повољнија у односу на остала места у источној Србији, али смо у обавези да превентивно делујемо – рекао је Александар Миликић, градоначелник Бора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он наглашава да је неодговорно понашање појединаца довело до ширења корона вируса у Бору.

– Највећи број наших суграђана који су позитивни на Цовид-19 су били на рафтингу на Тари и својим кретањем у друштву прошили вирус. Око десетак Борана је било на том рафтингу, неки од њих раде у установама и одмах су изоловани, али нажалост данас су и њихове породице позитивне. Имамо и особе које су биле у другим градовима, а онда седели у ресторанима и тако проширили овај вирус у Бору – испричао је Миликић.

Штаб за ванредне ситуације је данас издао 15 наредби које је препоручила Влада Републике Србије за све локалне самоуправе које прогласе ванредну ситуацију.

– Апелујем на Боране да се придржавају прописаних мера, да носе маске и поштују мере заштите. До сада с у Борани били одговорни а сви они који буду неодговорни наредних дана биће сигурно кажњени од стране локалне и републичке инспекције јер одговорност свакога од нас, спречава даље ширење корона вируса – додао је Миликић.

Од почетка пандемије, број оболелих на територији града Бора је 202.

Извор: Блиц