Регион

ЦАРИНИЦИ ЗАУСТАВИЛИ ПОРОДИЦУ ИЗ ФРАНЦУСКЕ: Нису имали ништа да пријаве а након претреса ШОК

Фото: јутјуб

Цариници на прелазу Градина се свакодневно сусрећу са различитим покушајима кријумчарења, а у претходна два дана спречили су да 40.000 евра и 20 литара различитих алкохолних пића буде илегалано пренето преко границе.

Један од прекршаја откривен је 8. јула 2020. године када је на ред за излазну контролу дошао мерцедес француске регистрације, којим је ка својој матичној земљи путовала четворочлана породица француских држављана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На питање цариника да ли имају нешто да пријаве, одговорили су да са собом носе само личне ствари и да сви заједно имају око 12.000 евра. Испоставило се да нису говорили истину, јер је врло врзо установљено да заправо имају 72.000 евра.

Приликом контроле је најпре у торбици 33-годишњег возача аутомобила пронађено 7.000 евра, да би потом код његовог оца било пронађено 50.000, а код мајке још 15.000 евра.

Даљом контролом се испоставило, да су осим девиза пропустили да пријаве и два нова телевизора, као и 20 флаша вискија, француског коњака, вотке и мартинија. До окончања поступка задржано је 32.000 евра, као и непријављени телевизори и пиће.

У другом случају који се догодио наредног дана за детаљну контролу је издвојен мерцедес немачких регистарских ознака којим је ка својој земљи путовао 55-годишњи држављанин Турске.

Мада је и он тврдио да код себе има само лични пртљаг и око 8.000 евра, у џеповима бермуда које је носио на себи пронађено више од 19.000 евра, од чега је уз потврду о девизном прекршају задржана готово половина новца.

Извор: Курир.рс