Србија

ЧЕДИ СВЕ ГОРЕ, СКОЧИЛА МУ ТЕМПЕРАТУРА: Огласила се његова очајна супруга и изнела детаље

Лидер Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић, који је због упале плућа јуче хоспитализован у КБЦ „Бежанијска коса“ данас је пребачен на Инфективну клинику у Београду, а његово стање је стабилно.

Тим поводом његова супруга Јелена је официјелној страници лидера ЛДП-а обавестила о његовом стању.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Драги пријатељи, опростите што вам нисам одговорила одмах, али је ово заиста први слободан тренутак у читавој недељи коју деца и ја проводимо у сталном контакту са лекарима са Бежанијске косе и Инфективне клинике, који се заједно са Чедомиром боре против ужасног и тешког вируса који га је напао.

– Све се десило у понедељак, током поподнева, од 16 до 18 часова. Без претходних симптома, Чедомир је осетио температуру, која је са почетних 37,6 у сат-два отишла преко 39. Сам је отишао код лекара по плану који је раније направио “јер њега ништа не заобилази“. Од те вечери, он са тимовима предивних и бескрајно пожртвованих доктора и другог медицинског особља бије своју битку са упалом плућа, високом температуром и крвним притиском и, мање-више, свим компликацијама које изазива вирус.

– Са Бежанијске косе је пребачен на Инфективну клинику у тренутку пада оксидације (од тада је на кисеонику који његовим плућима помаже да се опораве) због сумње на вирусни менингитис, која је у међувремену отклоњена.

– Преко лекара сам га обавестила за подршку коју му шаљете из земље, региона, других континената. Он сада не може да вам одговори за сву пажњу и бригу онако како жели и како ви заслужујете. Ипак, преко особља Инфективне клинике, поподне ми је послао две реченице: “Чувајте се сви. Одустаћу, никад!“

Извор: srbijadanas.com