Православље

Да би сте решили финансијске проблеме, данас ИЗГОВОРИТЕ ОВУ МОЛИТВУ СВЕТОМ АПОСТОЛУ МАТЕЈУ

Фото: Јутјуб

Молитва светом апостолу и еванђелисту МАТЕЈУ

О, свети Матеје, апостоле и еванђелисто Христа Бога, златно перо Духа Светога, неболетни орле Очеве Божанске премудрости, Анђеле који си тело људско носио, светлости света и надо наша небеска!

Ти си темељ Цркве Христове! Ти си Христу близак као мало ко од земнородних и ти имаш слободу пред Њим превелику. Због тога ти можеш што многи не могу, ти можеш чак и из пакла да нас избавиш својим молитвама. Знајући све то, припадамо пред свету икону твоју, целивајући је и сузама обливајући, просећи од тебе, апостола Христовог, друга Христовог, да се сажалиш на нас, да нас погледаш са Небеса и да нам помогнеш да се спасемо, да у Небески Јерусалим уђемо, да синови Царства Божијег постанемо.

Помози нам, свети Матеје, да испунимо оне величанствене речи Христове са Горе Блаженства и да постанемо кротки, милостиви, чистог срца, правдољубиви и миротворци и да сваку неправду и злу реч, коју нам кажу Христа ради, примамо са благодарношћу. Јер молитвом, постом и покајањем стиже се до врата Раја, али их милостиња и чисто и скрушено срце отварају.

Нека твоје свете молитве помогну да речи Еванђеља Христовог нађу пут до наших срца, како би се и у нама распалила огњена љубав према Господу. Јер ко не заволи Господа Христа у овоме свету, барем делићем љубави којом си Га ти волео, свети Матеје, ко Га не настани у своме срцу, како да се нада да ће Господ њега настанити у Царству Своме.

О, када би и ми као ти, свети Матеје, чувши глас Господњи, оставили све и пошли за Њим, не осврћући се за прошлим животом. Када би и ми имали снаге да оставимо ове сујетне бриге и трулежно благо и да уздигнемо очи ка Небесима. Јер тамо, тамо је наша Отаџбина, тамо је крај нашег пута, тамо је једини циљ нашег живота, тамо смо сви призвани да дођемо.

А знамо да смо грешни, да нисмо достојни ниједне милости Божије, па ни Царства Небеског, али и знамо да Господ није дошао због праведника, него због грешника у овај свет, па се као дављеници хватамо за спасоносну сламку твојих светих молитава. Сажали се на нас, свети Матеје, као што се Господ сажалио на тебе када те је призвао Себи и удахни у нас дах вечнога живота како би остатак земног живота проживели богоугодно, испуњавајући све заповести Еванђеља Христвог.

А на крају пута, када наступи час нашег преласка у свет духова, буди поред нас, верни апостоле и еванђелисто Христов, и проведи нас поред злих демона, штитећи нас од њихове злобе и доведи нас пред лице Господње да Му се смерно поклонимо и прославимо Његово Најсветије Име Оца и Сина и Светога Духа.

Амин.

Извор: Србија јавља