Србија

ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ ДВА ПУТА ОБОЛЕТИ ОД КОРОНЕ? Кон је одговорио и оставио све у неверици

Фото: јутјуб

Било је случајева да неки пацијент два пута оболи од корона вируса

Епидемиолог Предраг Кон изјавио је данас да је корона вирус „пробио баријере“ у Србији и да је постало немогуће пратити све контакте, због чега је „препуштено савести да се свакоме ко је био у контакту са зараженим каже да прати своје здравствено стање и ако се појаве симптоми да одмах пријави“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кон је телевизији Хепи изјавио да су раније контактима позитивних на корона вирус давана решења о самоизолацији, а да су у ванредном стању праћени и од полиције да ли та решења поштују, али да то више није могуће.

„То постаје немогуће, баријера је пробијена“, казао је Кон и додао да се у вези самоизолације јављају и други проблеми, јер то значи да та особа не може да ради одредјено време, а нема папира који то потврдјују за послодавца.

Кон је навео да здравствени систем у Србији није „пред пуцањем“, али да би био да нема ковид амбуланти и сталног формирања нових ковид болница.

Он је рекао да је било случајева да неки пацијент два пута оболи од корона вируса али да су то изузетно ретки случајеви.

Према његовим речима, у борби са епидемијом корона вируса потребна је „тотална истрајност“ у примењивању превентивних мера, држања физичке дистанце, ношења маски и често прање руку.

„Тотална истрајност у свему томе није лака али је много лакше него што последице могу да буду“, рекао је Кон.

Извор: Еспресо.рс/TV Happy