Православље

ДАНАС СЕ ОБАВЕЗНО ОВАKО ПОМОЛИТЕ: Изговорите ове речи, за спокој, мир и срећу својих ближњих!

Снага вере може да учини чуда, и заиста помаже духу и телу. Молитва позитивно утиче на нас, и зато се треба молити кад год осетимо потребу за то.

Зато, данас изговорите ове речи:

Свети архангели и анђели, молите Бога за нас. Хвалим красну благолепоту Небесних Ликова; њиховим светлосним лучама желећи да се просветлим, Тебе молим, Христе, Јединога Благосрднога. Свети архангели и анђели молите Бога за нас.

Прими, Христе, оне који се за нас моле – анђеоске чиноначалнике, тајнике Твога оваплоћења и чеснога васкрсења. Свети архангели и анђели молите Бога за нас. О, Херувими, и Серафими, Силе, Власти, Анђели и Архангели, Начала и Престоли, и Господства, молите Христа прижељно да се избавим од робовања страстима.

Свети архистратизи, служитељи славе божанске, началница и анђела, и наставници људи, просите што је корисно за нас и велику милост као војводе бестелесних сила. Ти, који си украсио небо звездама као Бог, и анђелима Твојим сву земљу просветио, Створитељу свију, спаси нас који Те славимо. Пресвета Богородице, спаси нас.

Ђево свенепорочна Марија, прижељно моли Спаса са Анђелом хранитељем мојим, да ми дарује опроштај мојих прегрешења и исправљење живота; свагда ћу те благодарно величати као Матер Божију. Пресвета Богородице, спаси нас. Сладости анђела и радости тужних, заступнице, Мати Господња, заступи нас и избави од вечите муке.

 

Извор: Telegraf.rs