Србија

ДИРЕКТОРКА БАТУТА СЕ ОБРАТИЛА НАЦИЈИ! Ово је једини спас у борби против коронавируса, ево шта ћемо морати да урадимо

Најмањи број оболелих је међу децом.

Директорка Института за јавно здравље Батут и члан Кризног штаба Верица Јовановић каже да се тренутно на болничком лечењу налази 4.400 пацијената оболелих од корона вируса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она је навела да је и даље највећи број заражених у Београду, затим у Новом Саду, Шапцу.

Развоју вакцине против вируса корона највећи допринос дају најразвијеније земље, а Јовановић каже да више од 120 компанија ради на производњи вакцине.

– Вакцина представља најсигурнију методу у борби приотив вируса корона и основни начин да се пандемија у свету, односно епидемије у земљама регулишу – нагласила је Јовановић.

Упитана колико се деце лечи у болницама у Србији, Јовановић је навела да у је КБЦ Драгиша Мишовић, који је задужен и за лечење најмлађих пацијената из Београда и околине, тренутно на лечењу осам малишана.

– Најмањи број оболелих је међу децом. Међутим, треба пратити здравствено стање и деце посебно у породицама где међу одраслима има заражених и на време се јавити лекару – закључила је она.

Она је још једном нагласила да је у борби са вирусом тренутно најефикаснија меторда примена мера – социјална дистанца, маске, прање руку, дезинфекција простора.

Извор: Тањуг