Србија

ЂУКАНОВИЋ ИЗНЕО ШОК ТВРДЊЕ: Хаос је био испланиран, режија Н1 направила пропуст који све открива

Не осећам се нешто посебно позваним да пружим некакав коментар на ноћашња збивања, с обзиром да моје мишљење и није толико битно. Ипак, усудих се да напишем коју, па ко прихвати хвала му, ко не прихвати, опет му хвала, написао је на Фејсбуку члан главног одбора СНС Владимир Ђукановић

„Елем, потпуно је погрешно инсистирање да је то било обично дивљање и хулиганизам. Свакако да то јесте тако, само је разлика у томе што ово није било ништа спонтано, већ веома добро испланирано.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, у једном моменту на Н1 телевизији дошло је претпоставља до грешке коју је режија направила и изашла је слика свих позиција на којима су камере ове телевизије. Чини ми се да сам избројао девет позиција, што јасно указује да су они увелико били спремни за директан пренос хаоса, јер зашто би неко послао толике камере на протест тамо неког Срђана Нога и екстремно десне групације. Односно, од када то Н1 телевизија подржава екстремно десну варијанту? Значи, Н1 је имала сазнања да ће до нереда доћи и врло спремно су направили читав сценарио, а новинарке-репортерке су биле у улози агитроповаца који позивају да се што више народа окупи.

Са друге стране су ми посебно били интересантни напади на институције и полицију. Свако ко се у то макар мало разуме врло лако ће доћи до закључка да су напади били координирани и да су увек имали своје предводнике. Кад год би полиција разбила групу, врло брзо су се нападачи реорганизовали у мање групације које су циљано нападале на другим местима. Уколико би дошло до разбијања код Скупштине, врло брзо су се пребацивали на РТС или су ломили саобраћајну сигнализацију. Свако од демонстраната је имао ранчеве, а у њима каменице и бакље, што значи да су дошли по задатку да изазову сукоб. У сваком случају, види се да се ради о веома добро обученим ликовима за уличне сукобе, а да је то тако довољно говори податак да је 47 полицајаца повређено.

Свакако, ови нереди долазе у предворје разговора око Косова и Метохије, што јасно указује да је циљ дестабилизација и стварање унутрашњег хаоса у Србији. Уосталом, читајте овог јутра све медије у региону, јер гле чуда сви се баве нама.

Све у свему, наставак овог добро организованог хаоса имаћемо прилике да гледамо и у наредном периоду. Остаје да видимо како ће власт руководити овом смишљеном хаосу. Нисам неко ко је оптимиста да постоји довољно добар кадар у владајућој структури који уме да се носи са овим, али сада је прилика да се покажу колико су мудрији од ових што Србији припремају хаос.

На крају, драго ми је да се моја теза да екстремно десну и екстремно леву опцију увек контролише тзв. дубока држава која свуда у свету изазива хаос против националних влада показала тачном.

Живела Србија“, написао је Ђукановић.

Не осећам се нешто посебно позваним да пружим некакав коментар на ноћашња збивања, с обзиром да моје мишљење и није…

Posted by Владимир Ђукановић on Tuesday, July 7, 2020

Извор: Информер