Србија

ДОКТОР ТИОДОРОВИЋ СЕ ОБРАТИО НАЦИЈИ! Ово је преломни тренутак, ево шта нас очекује до краја августа

„Треба нам да издржимо овај преломни тренутак иако сам свестан да је становништво на измаку стрпљења“, казао је данас на отварању лабораторије Ватрено око у Нишу епидемиолог и члан Кризног штаба Бранислав Тиодоровић.

Он је истакао да морамо да будемо стрпљиви када је у питању борба са корона вирусом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Здравствени систем је узео мало ваздуха, било је тешко, али ћемо моћи да наставимо. До краја августа бисмо могли да имамо потпуно мирну, контролисану ситауцију да дочекамо јесен спремни – закључио је професор Тиодоровић.

И премијерка Србије Ана Брнабић се осврнула на актуелну епидемиолошку ситуцију рекавши да је дисциплина све боља.

– Мораћемо да издржимо овај ниво дисциплине, ићи ћемо по лабораторијама да будемо спремни. Један тим иде у анализу тих микробиолошких лабораторија. Изаћи ћемо као победници сви заједно – закључила је она.

Ситуација у Нишу стабилна

Брнабић је говорила о епидемиолошкој ситуацији у Нишу.

– Ниш је у овом пику заиста боље прошао него у првом. Имали смо комплексну ситуацију у Врању. Људи су били много дисциплинованији у Нишу у овом пику. У Врању је било заиста комплексно, али тамо се смирује. Прекјуче смо имали од 220 тестираних само једног позитивног, Врање више не улази у најавећа жаришта – истакла је премијерка.

Епидемиолог Бранислав Тидооровић је потврдио да је боља ситуација.

– Јуче смо имали 396 тестираних 78 позитивних. Тестирање оних који су здрави и немају никакве тегобе не води решењу ствари. То нам може помоћи да јуримо контакте. Ниш који делује мирно и стабилизовано иако ћу ја рећу да је ситуација нестабилна, велики је помак да се становништво понаша дисциплинованије – каже он и додаје да је на Ниш усмерено један део неповољне ситуације из околних градова.

Извор: Блиц.рс