Србија

ДОКТОР УПУТИО ДРАМАТИЧАН АПЕЛ: Родитељи, молим вас зауставите децу! Ево о чему је реч!

Алармантно упозорење познатог српског доктора због наглог ширења заразе корона вирусом

Познати хируруг Мома Јаковљевић, заменик директора КБЦ „Драгиша Мишовић“, једне од болница из КОВИД система, упутио је драматичан апел родитељима деце која иду на протесте јер је, како је рекао, масовно окупљање у овој ситуацији равно лудилу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ти млади људи седе на тротоару и коловозу, само што нису легли, лица су им буквално неколико десетина центиметара удаљена од најпрљавије могуће површине која постоји. Велики број окупљених нема маске, пије се из исте флашице. Довољно је да се један закашље да зарази остале, а онда све иде геометријском прогресијом, не смем ни да помислим шта све може да се деси – апелује др Јаковљевић.

Упозорава да је у другом таласу коронавируса много заражених међу младима између 20 и 30 година.

– Молим све да схвате да ова моја молба нема никакве везе с политиком, већ искључиво има за циљ да спречимо катастрофу. Ти млади људи одлазе кућама у контаминираној одећи, сумњам да је било ко однео на хемијско чишћење ствари у којима су били пред парламентом. И још једна, врло битна ствар, ноторна је глупост да је опасност на отвореном толико мања, вирус се свуда шири – каже доктор и додаје:

– Ако се овако настави, бојим се да ће цена која стигне на наплату бити огромна.

Извор: Република/ Srbijadanas.com