loading...
Србија

ДОКТОРКА ИЗ НАРОДНОГ ФРОНТА ОТКРИЛА НЕШТО ЈЕЗИВО О КОРОНИ: Ово није добро

Фото: Pixabay.com

Код особа оба пола који су прележали ковид-19 драстично је смањена могућност да оставе потомство, а код неких не постоје ни шансе за то, показују прелиминарни резултати студије др Драгане Бојовић Јовић из “Народног фронта”. Према истраживању докторке Бојовић Јовић, чак и да дође до оплодње код оних који су се опоравили од ковид-19, постоји могућност појављивања аномалија у плоду.

“Овај вирус не штеди ниједну циљну популациону групу, нико није поштеђен дејства овог вируса”, рекла је др Верица Јовановић на данашњој конференцији.

Додаје да овај вирус делује системски, и да утиче на све органе и системе људског организма.

“Истраживања ће у наредном периоду дати прецизне податке и указати на оне ризике и последице које сам вирус може да изазове делујући и на гениталне органе и на уопште могућност оплодње”, наводи др Јовановић.

Истраживања која се спроводе у свету се систематизују, потребно је време и број таквих истраживања и критичне групе циљне популације и узорци који су правилно дефинисани и одабрани.

“То ће сигурно трајати, за све то је потребно време, а особе које се у различитим стручним областима баве анализовом ризика и последица ће свакако дати закључке”, сматра др Јовановић.

Извр: Б92

loading...