Србија

ДОКТОРКА ИЗ НАРОДНОГ ФРОНТА ОТКРИЛА НЕШТО ЈЕЗИВО О КОРОНИ: Ово није добро

Фото: Pixabay.com

Код особа оба пола који су прележали ковид-19 драстично је смањена могућност да оставе потомство, а код неких не постоје ни шансе за то, показују прелиминарни резултати студије др Драгане Бојовић Јовић из „Народног фронта“. Према истраживању докторке Бојовић Јовић, чак и да дође до оплодње код оних који су се опоравили од ковид-19, постоји могућност појављивања аномалија у плоду.

„Овај вирус не штеди ниједну циљну популациону групу, нико није поштеђен дејства овог вируса“, рекла је др Верица Јовановић на данашњој конференцији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Додаје да овај вирус делује системски, и да утиче на све органе и системе људског организма.

„Истраживања ће у наредном периоду дати прецизне податке и указати на оне ризике и последице које сам вирус може да изазове делујући и на гениталне органе и на уопште могућност оплодње“, наводи др Јовановић.

Истраживања која се спроводе у свету се систематизују, потребно је време и број таквих истраживања и критичне групе циљне популације и узорци који су правилно дефинисани и одабрани.

„То ће сигурно трајати, за све то је потребно време, а особе које се у различитим стручним областима баве анализовом ризика и последица ће свакако дати закључке“, сматра др Јовановић.

Извр: Б92