Србија

ДОКТОРКА КИСИЋ ОТКРИЛА: Само једна ствар нас може спасити од вируса! Ево о чему је реч!

Кисић је истакла и да не може да разуме да наша лична жеља да останемо здрави није јача од закона, правилника или било каквих одлука.

Заменик Института „Батут“ Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је данас да нема нове стратегије у борби против вируса корона и додала да је стратегија у читавом свету иста и базира се на добро познатим превентивним мерама – ношење маски, држање физичке дистанце и прање руку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Уколико у вашој породици постоји један члан који се не придржава превентивних мера када изађе из куће, то онда значи да ви не можете ни своју породицу да заштите од инфекције, а када посматрамо на националном нивоу то је онда још теже – рекла је Кисић.

Додала је да стратегија може бити обавезујућа или препоручена, али да се на крају своди на једно те исто, односно, на превентивне мере.

Кисић је истакла и да не може да разуме да наша лична жеља да останемо здрави није јача од закона, правилника или било каквих одлука.

Упитана о времену тестирања и саопштавања података, Кисић је објаснила да је убацивање података у базу један сложен поступак у којем учествује више од 200 здравствених установа – ковид болница, амбуланте, домови здравља и Институт „Батут“ и додала да којом ће брзином подаци бити објављени зависи од ажурности особа које их уносе у базу.

– Ми објављујемо резултате у 15 часова, а они су добијени из свих тих пунктова који врше узроковање, а често се разликују ти подаци од оних на локалном нивоу, јер они и након 15 часова уносе податке – објаснила је Кисић.

Извор: Тањуг