Србија

ДР ДАРИЈА ОТКРИЛА: Да ли ће поново бити уведен полицијски час у Србији?

Ситуација се погоршава.

У последња 24 сата широм Србије на корона вирус тестирано је 9.910 особа, њих 392 било је позитивно, док је, нажалост, преминуло 10 лица.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Докторка Кисић, члан Кризног штаба, на данашњој конференцији рекла је да ће се увођење полицијског часа размотрити уколико буде било потребе за тим и да је таква мера имала смисла у једној фази епидемије, када је довела до ефикасних резултата.

– Мера полицијског часа имала је смисла у једној фази епидемије и показала је ефекте. Садашња ситуација јесте нестабилна. Међутим, ако се будемо придржавали мера, то ће дати добре резултате. У другим земљама се закључавање грађана није показало претерано ефикасним. Уколико пак то буде неопходно, дискутоваћемо и о могућности поновног увођења полицијског часа – рекла је др Дарија Кисић Тепавчевић.

Иначе, у последња 24 сата широм Србије на корона вирус тестирано је 9.910 особа, њих 392 било је позитивно, док је, нажалост, преминуло 10 лица. На респираторима се према последњим подацима Министарства здравља и Института „Батут“ налазе 184 особе.

Извор: Ало/Танјуг