Србија

ДР НЕСТОРОВИЋ: Разболео сам се и одједном нешто схватио у моменту кад ми је било најгоре

Контроверзни лекар и члан Кризног штаба, пулмолог др Бранимир Несторовић, повукао се са телевизијских екрана пре три недеље, а пре неколико дана се коначно огласио у јавности када се на свом Фејсбук налогу похвалио чињеницом да је његова књига „Између два света“ коначно угледала светлост дана.

Доктор Несторовић је на књизи радио готову читаву деценију, а на 600 страна доноси занимљив осврт на свој живот и емоције, борбу против болести, поглед на традиционалну, али и алтернативну медицину, те даје савете како најбоље радити на свом телесном и духовном здрављу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Познати пулмолог је велики део књиге између осталог посветио и Теслином учењу да о свемиру треба размишљати као о фреквенцији вибрација.

„Све је вибрација и ми смо део ње. Све вибрације утичу на остале људе, а оптимистичка је идеја да можемо сами утицати на психичко и физичко здравље“, објаснио је он за сајт БГонлине.

„БГ онлине“ пренео је неке делове књиге између „Два света“.

О ТЕСЛИНОМ УТИЦАЈУ

„Оно што је Тесла урадио је сублимација свега што се дешава у људском животу. Био је невероватно спиритуалан и највише је утицао на мене. Као и енглески биолог Руперт Шелдрејк са Оксфорда, који је генијалан тип, а у савременој науци га третирају као да није баш нормалан. Он је експериментално доказао теорије тзв. биолошких поља, која су нама релативно невидљива и непрекидно повезују сва људска бића на планети, а комуникација се обавља оним што ми зовемо телепатија, односно морфолошка генетска поља“, прича Несторовић.

О ВОДИ КАО НОСИОЦИ ИНФОРМАЦИЈА И ЕНЕРГИЈИ КОЈА ЛЕЧИ

„Постоје докази из 19. века о мађарском официру чији су коњи били здравији од осталих, мање су се разболевали, били су успешнији на тркама и испоставило се да тај официр делује својом енергијом на стање својих коња. Завршио је касније у Америци негујући болесне коње. То је тај ефекат који имате на друге људе. Позната је и Јапанка која живи у Аустралији и могла је да учини да биљке брже расту, да семе буде квалитетније. Ту је и прича о води, јер ми смо вода, а не знамо много о њој. Вода јесте носилац информација. Реке и океани нису само то. Они су светски компјутери који преносе информације. Људи се осећају добро кад су поред воде и воле да се купају. Проводимо девет месеци у утроби мајке пливајући. То су елементи повезаности, сви смо повезани у нераскидиву целину“, пише др Несторовић.

О ДОБРИМ ЛЕКАРСКИМ НАЛАЗИМА, А ЛОШЕМ ОСЕЋАЈУ ИЗНУТРА

„Разболео сам се 1995. године и веома се лоше осећао. Нико није знао шта ми је. Одједном сам схватио да је материјални свет потпуно ишчезао из мене, постао безначајан и да су ствари које поседујеш бесмислене, да се треба окренути онима који су вам духовно блиски јер они који функционишу на материјалном принципу престају да вам буду блиски. У то време сам драстично променио начин живота, успорио, променио приоритете. Више времена сам посвећивао себи, поново почео да читам књиге из психологије и филозофије, схватио да постоји много медицинске и научне литературе која људима није довољно позната.

Мени је моја болест помогла да променим начин размишљања. Тад сам био у ситуацији да нико не може да ми успостави дијагнозу, лоше сам се осећао, а налази су били добри. Све ми је било супер, само ја нисам био супер, што је било веома депримирајуће“, неки су од редова у књизи „Између два света“.

О СНАЗИ ЗАГРЉАЈА

„Усамљеност је велики проблем људи у савременом свету. А дружење је есенцијално за људско здравље. Много се лакше све преживљава и подноси у групама. Да бисте прошли кроз лош период увек вам треба подршка других. Кад вам је тешко и кад сте стварно на дну, ако вам неко не приђе и не пружи утеху, надрљали сте. Кад вам је тешко и кад вас неко загрли и каже да ће све бити у реду, 90 одсто стреса нестане. Све је то проток животне енергије. Мртва и жива ћелија под микроскопом то јасно показују. Енергија може да се пренесе, али се савремена наука тиме не бави“, наводи Несторовић.

О НАЧИНУ ИСХРАНЕ

„Што се мене тиче, трудим се да једем што више свежег воћа и поврћа, а мало меса. Слаткише сам укинуо и тек понекад поједем мало, а некад сам био озбиљан зависник од чоколаде.“

Извор: С.М.П./zena.blic.rs