loading...
Србија

ДРАМАТИЧНО ОБРАЋАЊЕ ДР ГОЈКОВИЋА: Дозовите се памети, немамо довољно…

“Дозовите се памети, немамо довољно лекара да вам пруже помоћ. Здравсвени систем је пренапрегнут, благо речено”, упозорио је данас покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић.

Како је истакао, капацитети су попуњени скоро до максимума.

– Сваког дана покушавамо да додатним капацитетима примимо све пацијенте, али морате да схватите да томе има краја. Не можемо да правимо болнице за један дан и нико нема толико лекара који могу у континуитету толико да раде као наши лекари који су оптерећени до максимума. Они имају своје страхове и породице. Најтеже је свима њима кад аупућују апеле да се људи дозову паметни, јер неће бити довољно лекара да вам пруже адекватну помоћ – истакао је покрајински секретар.

Он је додао да се здравствени радници максимало труде, те да ово нису лаки пацијенти, те да је њима потрбеан 24-часовни надзор, а лека нема.

– Ми вам с обраћамо у њихово име – морате нам свима помоћи да би здравствени систем издржао. Ми можемо отварати хиљаду Арена, сајмова, али нема ту ко више да лечи. Једина шанса нам је превентива, превенција и да сви поштујемо шта струка тражи. По свим прорачунима у 7 до 10 дана би ова узлазна линија почела да пада – истакао је он.

Извор: Блиц

loading...