Србија

ГЛЕДАЛАЦ НЕОЧЕКИВАНИМ ПИТАЊЕМ ИЗНЕРВИРАО ДР ДАРИЈУ! Сам себи одредио терапију против короне! Кисић: Зашто то радите?!

Др Дарија Кисић Тепавчевић се суочила са прилично неочекиваним питањем гледаоца

Заменица директора Института Батута, епидемилог Дарија Кисић Тепавчевић одговарала је на многобројна питања гледалаца у току јутарњег програма.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Један од гледалаца се запитао да ли је могао „на ногама“ да прележи корона вирус. Он је открио да је сам пио терапију, односно узимао хемомицин и аспирин, а то је посебно изиритирало докторку Дарију.

– Да ли је могуће да сам прележао корону без икаквих симптома? Узимао сам хемомицин и аспирин и све је било у реду – питао је гледалац, а др Дарија оштро одговорила.

– Зашто је та особа узимала хемомицин и аспирин? Дакле, не причамо о потпуно асимптоматском случају. Антибиотике не би требало никада узимати на своју руку, ни случајно, а посебно не ‘превентивно’. Постоје индикације, али и контраиндикације за лекове, лекар процењује да ли би их требало пити, ни случајно их не узимајте на своју руку – рекла је епидемиолог.

Осим тога, Дарија се осврнула и на први део питања који се односи на асимптоматске случајеве – људе који прележе корону, а немају никакав знак болести Цовид-19.

– А да ли је могуће да је неко прележао корону без икаквих симптома, да, могуће је – рекла је она.

Извор: Курир.рс/Прва.рс