Србија

ХАОС У БЕОГРАДУ! ЛЕТЕ БАКЉЕ И КАМЕНИЦЕ, ПОЛИЦИЈА БАЦИЛА СУЗАВАЦ: Сергеја јурили демонстранти (ВИДЕО)

Испред Народне скупштине Републике Србије догодио се први инцидент када је полиција бацила сузавац пошто је неко од учесника протеста бацио бакљу, а потом је група младића срушила заштитну ограду и гађала полицију разним предметима. Демонстранти су се разбежали. Инциденти су и у Новом Саду.

Грађани и присталице опозиције демонстрирају због најаве могућег увођења полицијског часа. Око 18 часова испред Филозофског факултета је одржан протест присталица и припадника Савеза за Србију (СЗС) који су подржали синоћне нереде у Београду. Блокиран је саобраћај у центру града.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Полиција је распоређена око зграде Скупштине и Председништва Србије.

Учесници протеста негодовали су због присуства јаких полицијских снага и у неколико наврата су им добацивали „Идите на Косово“, што подсећа на неке протесте од пре пар деценија.

„Жалили“ су се да их власт тера да се вакцинишу, предлагали им да се склоне, а неки су имали идеју и да их пусте да уђу у Скупштину.

Испред Скупштине, иначе, учесници протеста шеткају, никаква обраћања нису најављена, није најављен никакав сценарио, и не зна се до када ће бити на простору испред парламента.

Међу њима су присталице више политичких организација, а партијски лидери, укључујући и Бошка Обрадовића, Драгана Ђиласа, Вука Јеремића.. окружени су својим сарадницима, стоје у групама, иза грађана, јавио је Танјуг.

Учесници протеста јурили Сергеја Трифуновића као непожељног

Испред Скупштине Србије око 19 сати дошло је до инцидента, када је једна група младића са црним маскама изгурала председника Покрета слободних грађана Сергеја Трифуновића, уз увреде и псовке.

Они су га гурали са платоа, где је постављена ограда како грађани не би могли да приђу степеништу Скупштине, у масу ка ободу, у правцу Булевара краља Александра.

Један човек ударио је Трифуновића некаквом торбицом и раскрвавио му главу, јавио је Танјуг.

Инцидент у Новом Саду

На протесту у Новом Саду дошло је до инцидента када је једна група демонстраната гађала различитим предметима зграду Радио-телевизије Војводине, а нападнуте су и просторије СНС-а у том граду.

Зграду јавног сервиса једна група гађала је различитим предметима, лименкама и петардама.

Разбили су стакло и том приликом је један младић повређен, јавио је Танјуг.

У Нишу је ситуација на ивици инцидента.

​Протест Савеза за Србију

У пролазу између зграде ректората и Филозофског факултета нешто после 18 часова одржан је протест у организацији Савеза за Србију, због најаве оштријих мера на кризу са корона вирусом, како је наведено у позиву Савеза на протест и прес конференцију, које ће Кризни штаб донети у наредна два дана, али, према последњим информацијама, не и полицијски час. Међу окупљенима су били Драган Ђилас, Бошко Обрадовић, Зоран Лутовац, Вук Јеремић, Мирослав Алексић, као и присталице Савеза за Србију и велики број медија.

Политичке странке су, иначе, од јуче позивале своје присталице путем друштвених мрежа да се окупе на том месту.

Извор: Танјуг/sputniknews.com