Србија

ХАШИМ ТАЧИ ПОТРЕСАО РЕГИОН! Ја бих опет убијао Србе!

Председник лажне државе Косово, који је прошле недеље оптужен за ратне злочине. поручује да се не каје и да би врло радо поновио своја злодела

Када бих могао да вратим време, поново бих убијао Србе! Овако гласи порука председника лажне државе Косово Хашима Тачија, којег је прошле недеље Специјално тужилаштво за ОВК оптужило за ратне злочине над Србима, Ромима и Албанцима!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иако постоје бројни докази који га доводе у директну везу са убиствима више стотина невиних цивила, Тачи је рекао да је у миру правио политичке грешке, али да ратне злочине никада није починио. Према његовим речима, он и његов „брат из рата“ Кадри Весељи, који је такође оптужен за ратне злочине, доказаће своју невиност у Хагу!?!

‘Браћа по рату’

Тачи најављује да ће поднети оставку на место председника лажне државе истог трена када оптужница против њега буде потврђена пред Специјалним судом за ОВК.

– Политичке грешке у миру можда сам правио, али ратне злочине нисам никада. Чак и кад бих се вратио у мрачна времена Слободана Милошевића, урадио бих исту ствар, одговарајући на метак непријатеља метком жељним слободе, не чинећи грешке према грађанима српске, ромске или албанске националности. Ове лажне оптужбе одвлаче пажњу Косова од заузимања места у међународној заједници, као чланице УН, НАТО и ЕУ – рекао је Тачи, додајући да је схватио „да ће борци ОВК платити високу цену“!?!

Ово је цена за слободу Косова. Уверен сам да ћу, као и пријатељи из времена рата, доказати своју невиност, баш као и мој брат из рата Кадри Весељи – рекао је Тачи.

Случајно или не, премијер Албаније Еди Рама, који тренутно борави на Косову и Метохији, објавио је јуче на својој Фејсбук страници видео-клип говора у албанском парламенту који је одржао непосредно након објављивања оптужнице за ратне злочине против Тачија и Весељија. Тај говор Рама је илустровао снимцима НАТО агресије на Србију из 1999. године. Албански премијер овим је јасно подржао терористе ОВК!

Вучић за „Политико“: Морамо разговарати

Председник Србије Александар Вучић поручио је да је спреман да се састане са Хашимом Тачијем ако лидери у Приштини одлуче да и он буде део делегације за будуће разговоре.

– Дијалог са Приштином мора да се настави, упркос оптужницама за ратне злочине. Не желимо да потпаљујемо још више политичке или физичке сукобе између Срба и Албанаца, а то је и најбољи начин да заштитимо Србе који живе на Косову – рекао је Вучић у интервјуу за бриселски „Политико“

– Србе нису бомбардовали Тачи и Весељи. Демократски свет није агресор, а Тачи и остали су се побунили против агресора. То је чињеница – рекао је Рама у говору пред посланицима албанског парламента.

Кажњавање Срба

Министар одбране Александар Вулин, коментаришући све ове наводе, каже да се у пријатељство премијера Албаније Едија Раме нипошто не сме и не може веровати.

– Рама воли да прича о помирењу, али само док то значи кажњавање Срба и прећуткивање стварања „велике Албаније“. Да је Рама икада имао поштења да прочита извештај Дика Мартија, знао би да су на територији државе Албаније, у којој је он данас премијер, отетим Србима са Косова и Метохије вађени и потом продавани органи. Знао би, такође, да су отмице Срба, убиства својих политичких противника међу Шиптарима, убиства и мучења Рома, Горанаца, Бошњака, организовали и одобравали Хашим Тачи, Кадри Весељи и бројни други терористи из ОВК – истиче Вулин.

Извор: Информер.рс