Србија

ХИТНО ОБРАЋАЊЕ АНЕ БРНАБИЋ: Питали су премијерку да ли ће бити полицијског часа, ово је ОДГОВОР

Фото: Јутјуб

„За мене је протест ништа друго него окупљање људи и једно крајње неозбиљно понашање. Преклињем све грађане Србије да у овоме будемо заједно, ово није политичка борба. Овај вирус је такав да је то борба свих нас појединачно. Могу да помогну рестриктивне мере као у марту, и од њих нећемо презати, само се ради о томе да као друштво ово можемо да победимо“, рекла је у обраћању медијима премијерка Ана Брнабић.

– Још једном да будем јасна, нећемо презати од рестриктивних мера да бисмо сачували здравље и животе људи. Моје мишљење је да би најефикаснија мера била ванредно стање, односно забрана кретања, и са тим се слажем са председником Вучићем, али се трудимо да овај пут имамо другачији приступ јер је ово борба која ће трајати друго – рекла је премијерка.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Затим је то образожила.

– Овог пута је влада желела да има другу тактику, да не уводи полицијски час. Многи амбасадори ме то питају, зашто то радите имали сте међу најрестриктивјњим мера, шта се сада десило. С обзиром на то да имамо још 18 преминулих особа, желим у своје име да изразим саучешће, а оно што ће нама бити следећи проблем су сви остали људи који се боре са свим осталим болестима. Зато преклињем, молим вас да будете одговорни да се не окупљате. Слажем се да је то демократско право, у овом тренутку грађанска одговорност је да се не окупљамо на једном месту у толиком броју.

Полицијски час је и даље веома актуелан.

– Ја не желим да уводимо забрану кретања, не желим да уводимо полицијски час. Да ли ћемо презати од тога, нећемо. Ако заједно дођемо до тога да не носимо маске и да се окупљамо, не могу то да гледам, не могу, не желим, то је моја одговорност. Верујем да сви заједно можемо да будемо одговорни. Толико сам слушала о томе да рестриктивне мере нису биле потребне, али не могу себи да објасним да видимо онолике скупове да људи не носе маске. Да ли сам ја била дисциплинована, некад и нисам. Учите од мене, од мојих колега, од којих су неки завршили хоспитализовани – рекла је премијерка.

Многи ће са протеста завршити у болницама

Она је посебно упозорила учеснике протеста.

– Гарарантујем да ће велики број људи од синоћ, и њихови родитељи, завршити хоспитализовани. Верујем да ћемо видети резултат ових мера за неколико дана. Говорите ми сада оно што ми је председник Вучић рекао јутрос, да морамо да доносимо брже и ефикасније мере.

Извор: Блиц