Србија СРБИЈА ЈАВЉА

КОНАЧНО СЕ ОГЛАСИО ЧЕДОМИР ЈОВАНОВИЋ! Ова изјава је шокирала Србију!

Чедомир Јовановић, лидер ЛДП-а, изашао је у петак са Инфективне клинике, где је недељама водио борбу са опаким коронавирусом, а јуче је са јавношћу поделио како је то изгледало и у којим моментима му је било најтеже.

Најпре је истакао да је остао жив искључиво захваљујући лекарима, њиховом знању, образовању и терапији коју су примењивали у његовом лечењу. Нагласио је потом да се сада добро осећа, али да су на њему остали видљиви трагови пакла који је преживео…

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Мене је ово што се десило разбило, изгубио сам килограме, не личим на себе, не смем да станем на вагу да видим колико сам килограма изгубио, нисам могао главу да подигнем са јастука… Нешто још горе од те болести јесте осећај који стичете када се суочите са искуством неке врсте гриже савести јер сте породицу и пријатеље угрозили, а да не можете да им помогнете – испричао је он у укључењу на ТВ „Прва“, па наставио:

– Појео бих ову маску, али она чува мене и људе око мене… Када видите тај свет око себе, када видите лекаре, особље у болницама које даје свој максимум, како се боре… 320 људи је дошло током једне ноћи на Инфективну, то је страшно. Углавном су то млади људи, ја сам у једном тренутку био најстарији на одељењу. Када сам изашао, чуо сам да је умро дечко 1994. годиште, то је страшно – описао је своје искуство Јовановић.

Лидер ЛДП-а је нагласио да није било разлике у опхођењу према њему и било коме другом леченом на Инфективној клиници.

И ти скафандери о којима се прича… Знате шта је горе? Видите како их скидају јер не могу да раде у њима. И онда ставе маску и рукавице, угрозе себе. Ако си савестан, окренеш главу да их не угрозиш. И онда седе крај тебе целе ноћи – препричао је Јовановић искуства из болнице.

Одговарајући на питање да ли зна како и где се заразио, лидер ЛДП-а је рекао да то са сигурношћу не може да каже.

– Данима сам био окружен људима који су се јављали касније са неким од симптома. Нас шесторо живи заједно, ми смо динамична породица. На срећу, ником од њих није било ништа. У странци није било случајева, водили смо рачуна, држали дистанцу… испоставило се да смо сачували генерацију наших родитеља, али да смо угрозили нас – испричао је Јовановић.

Будите одговорни, чувајте се

Политичар је јуче још једном апеловао на све да се чувају, да буду одговорни, поштују прописане мере јер нема правила ко ће се заразити и како ће његов организам на инфекцију реаговати.

– Можда имамо право да будемо неодговорни према себи, али према другима то право немамо никако. Одговорни смо према својој породици и људима који жртвују свој живот због ситуације у коју доводимо себе – закључио је Јовановић.

Извор: Ало.рс