Србија

КОРОНА БУКНУЛА У ОВОМ ГРАДУ: Србија има чак 5 жаришта

Данас је забележен до сада највећи број лабораторијски потврђених случајева коронавируса 467, међутим неки други показатељи указују да има места за благи оптимизам, изјавила је данас заменица директора Института „Батут“ Дарија Кисић Тепавчевић и додала да је Београд и даље највеће жариште, а да је у последњих 24 дана највећа стопа оболевања у Крагујевцу.

Просечна старост преминулих у последња 24 сата је 69 -75 година, као и да је реч о шест мушкараца и две жене.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Данас је забележен до сада највећи број потврђених случајева, међутим неки други показатељи указују да имамо места за благи оптимизам – последњих дана се смањује број особа чија клиничка слика захтева хоспитализацију и смањује се укупан број прегледа у ковид амбулантама“, рекла је Кисић Тепавчевић.

Примера ради, навела је да је у последња 24 сата у Београду у ковид амбулантама обављено нешто мање од 2.000 прегледа, док је просек у претходним данима био 2.700 прегледа.

Навела је да је Београд и даље највеће жариште када је у питању апсолутан број потврђених случајева, данас је други Крагујевац, а трећи Нови Сад.

„Данас је највиша стопа обољевања у Крагујевцу“, додала је Кисић Тепавчевић.

Он је навела и да су значајна жаришта Шабац и Краљево у којима се интензивно прати епидемиолошка ситуација, а локални кризни штабови по потреби доносе или коригују одлуке у циљу сузбијања ширења епидемије.

Извор: Курир.рс