Србија

КОРОНА ВИРУС РУШИ ГРАДОВЕ КАО КУЛЕ ОД КАРАТА: Проглашена ванредна ситуација и у…

Маске су обавезне у јавном, приградском и такси превозу, на пијаци…

У Мајданпеку до даљег неће радити затворени базени, одлучио је Штаб за ванредне ситуације општине Мајданпек. У угоститељским објектима у овој општини до даљег је забрањено организовање свадби и других весеља.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Штаб је донео одлуку да у угоститељским објектима у затвореном простору не сме да борави више од 100 људи уз придржавање мера од четири квадратна метра по човеку. Запослени морају да носе маске све време, као и гост који може да је скине само док седи за столом. На уласку у објекат и испред тоалета обавезно је обезбедити средство за дезинфкецију руку.

У летњим баштама угоститељских објеката број гостију се ограничава на минимално два квадратна метра површине. Штаб је донео и одлуку да је угоститељским објектима забрањено да раде после 23 часа.

Маске су обавезне у јавном, приградском и такси превозу, на пијаци, козметичким и фризерским салонима, фитнес центрима и теретанама, а обавезно је и одржавање минималне физичке дистанце од метар и по до два.

Спровођење ових мера контролисаће комунална инспекција, Одељење за урбанизам, грађевинарство, стамбено-комуналне и инспекцијске послове општинске управе Мајданпек.

Извор: Новости