Спорт

КРИЗНИ ШТАБ ДОНЕО ОДЛУКУ: Ево шта ће бити са утакмицама у Србији

Фото: Pixabay.com

Влада Републике Србије донела је одлуку да Суперлига Србије, укључујући и сва друга фудбалска такмичења у земљи, могу да се одржавају без присуства публике и уз пуно поштовање свих прописаних мера заштите од корона вируса.

Спекулисало се да би Суперлига Србије, чији је старт заказан за 1. август, могла да буде одложена, али после  одлуке Владе више нема сумње, да ће првенство почети како је и планирано, пише Курир.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сада је и разјашњена једина дилема и дефинитивно неће бити публике на старту првенства све док се не стекну услови за тако нешто.

Наиме у финишу претходне сезоне после повратка фудбала првобитно су се мечеви играли без публике, али је убрзо, после попуштања свих мера, навијачима било дозвољено да пуне трибине, па смо на вечитом дербију у Купу имали 20.000 навијача, а многи сматрају да је управо тада и почело ширење корона вируса и такозвани „други талас“.

Подсетимо, у првом колу Суперлиге бранилац титуле Црвена звезда игра против Новог Пазара, док Партизан гостује Напретку из Крушевца

Извор: sputniknews