Србија

ЛИДЕРУ СПС-А УГРОЖЕН ЖИВОТ: Дачићу нагло скочио…

Ивици Дачићу због сукоба СПС-а и СНС-а и неизвесности око уласка у нову владу шећер скочио на 20!

На лидера СПС-а и министра спољних послова који годинама има дијабетес веома је лоше утицао стрес којем је био изложен претходних дана, а који су својим поступцима и понашањем проузроковали поједини његови другови социјалисти. Према речима нашег избора блиског шефу српске дипломатије, људи из Дачићевог кабинета претходних дана били су веома забринути за њега јер се константно нервирао, а то се видно одражавало на његово здравствено стање, које је у једном моменту постало алармантно лоше.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Он је научио да живи са дијабетесом и да га држи под контролом, због тога нарочито води рачуна о исхрани, али свака стресна ситуација одрази се негативно на његово стање. Дачић о томе не говори у јавности, чак се не жали ни људима с којима ради, међутим, они наравно примете када му није добро. Од прошлог петка био је изложен огромном и медијском и сваком другом притиску и растрзан на све стране. Људи из његове партије ишли су на протесте испред Скупштине, давали изјаве против Вучића, напредњаци узвраћали нападајући њега, он покушавао да балансира, а то није било лако – наводи наш извор.

од 3,6 до 6,1 ммол/л – нормална количина шећера у крви

20 ммол/л – измерено Дачићу

– Имао је жустре свађе са појединим социјалистима због свега, а он није човек који воли да се свађа. Над главом му све време виси питање свих питања – да ли ће после свега добити позив да уђе у владу. Ноћима није ни спавао како треба и све то је учинило да апаратић у једном моменту покаже да му је ниво шећера у крви невероватно висок – чак 20 (нормална вредност шећера у крви је од 3,6 до 6,1 ммол/л). Консултовао се са својим лекаром и добио терапију којом је успео да се стабилизује – наводи наш извор који додаје и да ту није крај Дачићевим мукама и нервирању…

– На све то, сваког дана неко од пријатеља или познаника га обавести да је или хоспитализован због инфекције коронавирусом, или да је позитиван, због чега он такође брине – испричао је наш саговорник.

„Ако нас Вучић не прими у владу, одох ја“

Дачић је јуче изјавио да ће отићи с чела странке уколико их напредњаци, због демонстраната из њихових редова, не позову у нову владу. Он је на питање шта ће рећи функционерима ако због недавних инцидената испадну из комбинације за наредну владу, одговорио: „Да траже другог председника“.

Подсетимо, ово није први пут да су социјалисти својим поступцима угрозили здравље па и живот страначког шефа. Дачић је, наиме, пре неколико година после једне свађе са почасним председником СПС-а Милутином Мркоњићем, према писању медија, завршио на ВМА где му је указана хитна медицинска помоћ јер му је стање било критично.

Извор: Ало