Србија

ЛОШЕ ВЕСТИ! Још један град у Србији прогласио ВАНРЕДНУ СИТУАЦИЈУ! Ево о чему је реч!

У Општој болници у Сремској Митровици тренутно је на лечењу 100 пацијената оболелих од короне, од чега осморо на респираторима! Због тренутне епидемиолошке ситуације и пораста оболелих Кризни штаб Града

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сремска Митровица прогласила је ванредну ситуацију! Епидемиолошка ситуација у највећем сремском граду нагло се погоршала у последњих неколико дана доласком младих првенствено из Шапца, где је проглашењем ванредне ситуације ограничен рад угоститељских објеката, те су појачане њихове посете кафићима и клубовима у центру Сремске Митровице и на Градској плажи!

– Ограничавамо рад угоститељских и објеката који организују игре на срећу од 6-23 сата, забрањује се организовање свечаности попут рођендана и свадби, затвара се Градски базен, док ће Градска плажа и даље радити нормално – рекао је градоначелник и командант Кризног штаба Владимир Санадер, износећи податке заражених у Срему.

Према последњим подацима у Сремској Митровици регистровано је 74 ковид заражених, у Руми 44, у Старој Пазови 22, Инђији и Пећинцима 12, Шиду четворо и Иригу двоје. У Општој болници у Сремској Митровици, регионалној за цео Сремски округ, хоспитализовано је сто ковид пацијената из целог Срема, од којих је осморо старијих од 63 године на респираторима. Митровачка болница није у потпуности преведена у ковид стање, један део је остао за лечење пацијената који нису оболели од корона вируса, а болница прима и хитне случајеве и труднице из Шапца.

Како Информер сазнаје, међу трудницама из Шапца, хоспитализованим у митровачкој болници, има заражених цовидом 19, док се међу зараженима налази и известан број запосленог особља, који се лече на Инфективном оделењу.

Извор: Информер.рс