loading...
Србија

МЕДИЈИ ПРЕНОСЕ! Ухапшен страни држављанин који је учествовао у нередима у Београду

Украјинац Р. Л. (21), држављанин Израела, ухапшен је ноћас у Булевару краља Александра током немирних протеста у Београду у којима је повређено 10 полициајаца, сазнаје Информер.

Како сазнајемо, он је на територију Републике Србије ушао 3. јула ове године након чега је одсео у једном престоничком хостелу.

Р. Л. се сумњичи да је учествовао у насилним нередима ноћас. Сумња да је реч о безбедносно опасној особи која је учествовала и у нередима у Украјини.

Са њим је приведено још једно лице које нема документа код себе.

Подсетимо, председник Вучић је јуче на конференцији за новинаре рекао да су у организацију насиља у Београду биле умешане иностране службе у Београду и оценио да је њихов циљ био нанети штету угледу Србије и извршити притисак на Београд пред разговоре у Паризу о Косову и Метохији.

– Скуп је био добро организован, а подбацио је део безбедносних служби, јер је тек касније уочено да је било и уплива иностраних служби у организацију. Полиција је у складу са законом вратила контролу, јер су се пристојни људи сами склонили – навео је Вучић.

Он сматра да је то порука “онима споља” који, како је истакао, “мисле да не знамо са колико су прстију били уплетени у оно што се дешавало синоћ”.

Извор: Информер

loading...