Србија

МИНИСТАР СИНИША МАЛИ СЕ ОБРАТИО НАЦИЈИ! Ево када ће Србија добити вакцине против короне: Проговорио о платама и пензијама

Министар мали коментарише актуелне теме

Синиша Мали је гост Новог јутра на телевизији Пинк, а угостили су га Дајана Пауновић и Предраг Сарапа, говорио је о актуелним темама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Убедљиво највећи раст имамо, не само у Европи, већ и нашој историји. Да није било короне и ванредног стања, достигли бисмо још већи раст. Ово је само резултат озбиљне финансијске политике. Улагаћемо у праве ствари. Сви показатељи говоре у прилог томе да ћемо задржати овај темпо. Имамо добре вести и за вас и за гледаоце. Ми смо оставарили 51,1 милијарди прилив од разних добара и услуга. Приход од акциза 19 милијарди, ради економија, опоравља се упркос свим изазовима. Оно што је председник Вучић најавио – вакцина до краја године, ће бити најбоља ствар која ће нам се догодити. То ће значити отварање нових радних места и инвестиције. Радимо озбиљно истраживање, можда буде криза ове јесени, али сада имамо искуства. Преко 1.000 предузећа учествује у тој анкети, сагледавамо све аспекте, завршена ће бити до 10. августа, против сам неозбиљних изјава да ће бити преко милион незапослених, дајте људи зауставите се, држава је изашла са свеуобухватним мерама, рекао је Синиша Мали у Јутарњем програму на телевизији Пинк.

Нова помоћ привреди?

– Сагледавамо све, када се та анкета заврши, сазнаћемо све. Наша предузећа морају бити флексибилнија, велика је одговорност државе, ми треба да смањујемо оптерећења, све што је у нашој могућности, такође морамо да наставимо да инвестирамо, да градимо болнице, школе, аутопутеве, наш план „Србија 2020.-2025.“ ће бити спектакуларан, новац који имамо у биџету уложићемо у развој државе и помоћи привреди, рекао је Мали. Пензије и плате су сигурне, брзо смо реаговали, Европска комисија је потврдила стопу раста, тако да са те стране смо показали колико смо озбиљни, припремамо се да одговорно наставимо даље, нагласио је министар Мали.

Извор: Ало.рс/Д.С.